Hercegi eskü az eszterházai kastélykápolnában

A megújuló Eszterházának gyakori vendége az Esterházy család családfője, galánthai herceg Esterházy Antal, akinek nagymamájához, a szépséges Cziráky Margithoz fűzödik a kastély második fénykora. A főméltóságú úr rendszeresen részt vesz a kastélyegyüttes revitalizációjával öszefüggő eseményeken,rendezvényeken, ahol személyes támogatásával, a történeti család megtestesítőjeként is segíti projekt előrejutását.

Esterháza és a MÁG által végzett fizikai és szellemi rehabilitáció melletti hitvallásának megerősítéseként került sor 2004 december 5-én a kastély felújított kápolnájában tartott szentmisére, ahol galánthai herceg Esterházy Antal a fertődi polgárok jelenlétében letette a fővédnöki esküt. Művelt, közvetlen, kedves, és szerény személyiségével , mind a környékbeliek, mind az odalátogatók körében nagy népszerűségnek örvend. Szent Miklós napján püspöki jelmezben ő fogadta a kastélyba érkező gyermekeket, majd ajándékosztás után gyermekkori történeteket mesélve,fáradhatatlanul vezette a csoportokat, felejthetetlen emlékeket hagyva a résztvevőkben.

Hozzászólás

  1. Horvath Balint szerint:

    Tisztelt Galantai herceg Eszterhazy Antal, udvozlom Ont e sorok altal , remelem jo egeszsegben talaljak e sorok, legyen igy sokaig . Koszonetnyilvanitasomat szeretnem tenni eddig vegzett kulturalis es tarsadalmi tevekenysegeert. Remelem a kozeljovoben ellatogat Szlovakiara is es megtekinti osei neogotikus varkastelyat Galantan. Tisztelettel

Megjegyzés