2005. október havi archívum

Fertőd-Eszterháza, Esterházy kastély komolyzenei koncertjei 2006-ban

2005. október 28. péntek

2006 áprilisától szeptember végéig folyamatos koncertprogram várja majd a komolyzenét kedvelőket Eszterházán. A már megszokott Budapesti Vonósok Haydn fesztiválján és Vashegyi Eszterháza színfóniáin túl vonósnégyes fesztivál is bekerült a programba. A magyar előadók mellett nemzetközi hírű angol, francia, lengyel, cseh művészek is szinesítik a koncertsorozatot. A Michael Haydn évforduló eseményei külön zenei csemegét ígérnek a komolyzenét kedvelőknek. A 2006-évadban mutatkozik be az a hat vonóshangszerkópia is, amely első ütemben készül el a Haydn zenekar történeti hangszereiből.
Ez év novemberétől jegyek, illetve bérletek rendelhetők interneten a 2006-os koncertekre.
A koncertek részletes programja novembertől megtekinthető a MÁG honlapján.

Nagyheti Responzóriumok- Gesualdóval indul a 2006-os koncert évad Eszterházán

2005. október 17. hétfő

“Az ő sebei által gyógyulunk meg”.(részlet a III. Nagycsütörtöki responzórium szövegéből) Gesualdo di Venosa (1560-1613) nagyheti responzóriumaival indul a 2006-os évi koncertsorozat Eszterházán.

A kórusmű bemutatására április 12-13-14-én este 7 órakor kerül sor a kastély kápolnájában. Az előadás különlegessége, hogy Vashegyi György karmester a koncert első felében a darabot előadó Purcell kórus segítségével rövid prezentációkkal végigvezeti a hallgatóságot az aznapi responzóriumon, majd a megértés katartikus pillanatai után a teljes művet megismétli.
A koncertsorozatra jegyek már vásárolhatók, illetve rendelhetők.