2005. augusztus havi archívum

Eszterháza már a harmadik fesztiválra készül

2005. augusztus 15. hétfő

A fertődi Esterházy kastélyban, Eszterházán az idei évadban a Műemlékek Állami Gondnoksága, már két nagysikerű fesztivált rendezett. A júliusi Budapesti Vonósok Haydn fesztiválja és az augusztusi Vashegyi György vezényletével megtartott koncertek mindegyike teltház mellett zajlott. A plakátokra rendre kikerült a “minden jegy elkelt” felirat. Az Eszterháza Szímfoniái fesztivál augusztus 19-20-21-ei záróhétvégéjét hatalmas érdeklődés kíséri.
Még véget sem ért az augusztusi fesztivál, de Eszterháza már a szeptemberi programokra készül. Az őszi fesztivál ugyan rövidebb lesz, mint a korábbiak, de a zeneszerető közönségnek kivételes élményben lesz részük, hiszen a zenét ugyanabban a zeneteremben fogják hallgatni, mint annak idején a Fényes névvel illetett I. Miklós herceg és udvara Haydn zenekarának muzsikáját.

Tovább »

Pietro Novelli Szentháromság című festménye Eszterházán

2005. augusztus 7. vasárnap

A Műemlékek Állami Gondnoksága és a Szépművészeti Múzeum között ez év tavaszán megegyezés született arról, hogy a múzeum képtárának alapját képező Esterházy képtárat közös projekt keretében az Esterházy birtokok legszebbikén a fertődi Esterházy kastélyban, Eszterházán, egymást követő kiállításokon bemutassák. A gyűjtemény darabjai a két kultusztárcához tartozó intézmény szakemberei közös munkájaként kerülnek eredeti helyszínükre.

Tovább »